<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3265229147195010758\x26blogName\x3dIMANMAL\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/\x26vt\x3d5725033192637128348', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


status(23APR17): i need darlwis right now
QUOTES OF THE DAY:





recent update :
"Hmm, biasalah tu"
written on Friday, October 24, 2014 @ 6:38 AM ✈

Assalamualaikum wbt.

Hai aku update lagi. Terasa macam takda siapa nak kongsi so aku kongsi dekat sini. Sebenarnya entri kalini berkaitlah agaknya sikit sikit dengan perasaan. Hmm, biasalah tu. Tak pasti nak mulakan macam mana. Alarrrrh susahlah macam ni.



Betul. Sumpah betul. Kadang kadang kita penat jaga hati orang tapi orang tak hargai. Kadang kadang kita beria jaga hati orang lain supaya orang lain takkan rasa kecil hati dengan tindakan kita. Susah payah ni, jaga mulut jaga itu ini sebab taknak orang lain terasa. Dengan harapan orang lain sedar yang kita ni ikhlas taknak orang lain terasa ataupun kecil hati. Susah jadi manusia ni. Susah nak puaskan semua orang. Kita dah berusaha buat baik dengan ikhlas sepenuh hati dengan harapan kita juga dapat layanan yang sama. Punah. Aku sebagai diri aku, aku dah rasa dah dari dulu lagi aku dah rasa. Kita berbaik sebab taknak ada yang kecil hati. Bukanlah baik mana tapi jagalah manners kita as a girl & as a human.

Tapi, at the end of the day? Kita balik yang kena. Bila susah ditinggalkan. Bila senang beriya ajak kita itu ini, bila ada yang lagi senang *maksud aku: bila ada benda yang lagi seronok* ditinggalkan kita macam tu je. Bukan susah pun nak balas budi orang yang dah buat baik dengan kita, kan? Bukan susah mana pun. 

Aku, bukan nak cakap apa. Dah ramai sangat yang aku kenal jenis yang macam tu. Depan wahhh lautan api sanggup ku renangi, gunung ganang sanggup ku terokai. ale uto. Kadang kadang aku terfikir. Allah tu tak adil ke? Kenapa dapat balasan yang macam ni? Tapi aku tau semuanya yang terjadi ada hikmah, ada sebab. Redha & tawwakal adalah jalan yang terbaik. Dan semua yang berlaku ni aku hadap dengan hati yang cool dan sentiasa "Hmm, biasalah tu"

Senyumlah walaupun terluka.







0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life