<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3265229147195010758\x26blogName\x3dIMANMAL\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/\x26vt\x3d5725033192637128348', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


status(23APR17): i need darlwis right now
QUOTES OF THE DAY:





recent update :
Kursus
written on Friday, February 17, 2012 @ 6:15 PM ✈

Greeting Text

419204_10150547248173915_161162533914_9080594_617589169_n_large

Hohoiii , lama tak mengupdate blog *k tipuuu..aku nak bagitau ni..lappy aku dah dapat balekk , happy siakkk ;) rasaa nak joget2 sampai pengsann...hahhaa! and now aku nak cerita pasal Kursus Ketua Platun Kadet Bomba yang berlansung pada 11-12 Feb 2012.. \ayat mintak pelempang/ ! mula2 nak pegi tu bukan  main terujaaaa gilabapakkkk..hahah! bangun awal pagi segala bagai ..hahaha , 11hb tuu , pakai baju T sekolah dgan seluar maroon semuaa , hahaha! aku nak gelak je dohhh! tapi semangat punya pasal perhhh , sanggup pakaii! hahahaha , walauponnnnnn *tetttt! hahaha!

Pagi2 dah sampai tuu , macam takut2 lahhh..sebab baru first time SEUMUR HIDUP masuk kursus2 macam nii..haha..dah nak dekat 10tahun sekolahh..baru kali nii aku join..haha!takpaaa , enjoy!  bila dah sampai nampak budak2 dari sekolah lain..ade yangg kecikk , ade yang besar..haha..memang terbaek! ade 6 buah sekolah kalau tak silap :) semua nya sporting2 belakaa #kononnn...hahah! semua takde lah kerek2..memule aku sampaii aku tgok semua pandangg macam nak tercampak bijik mataa..aku pon macam seram lah sikit..haha! al-maklumlah ..senior yang baru 1st time join KURSUS..haha!

tapi rupanya dorang memang okayy ..sporting segala bagaii..seronok :) kawat first day :

kami berlatih ikut group..ikut skolah masing2..dalam satu skolah tu ade wakil 5 orang..sekolah gB je hantar wakil 6 orang..hahaha! tamakk gilerr..and kitorang berlatih macam2 stepp lah nak kawat kaki..baru aku tauu ..kadet bomba ada KUTBAH KAWAT..haha! nak tau acanne kutbah nye?

Selamat (pagi/petang/tengahari) skuad , 
Pada (pagi/petang/tengahari) ini saya akan mengawatkan skuad , 
Penanda di sebelah kakan siapa dia ,
Penanda di sebelah kiri siapa dia ,
itu adalah barisan hadapan ,
Barisan tengah , tengah juga ,
Barisan belakang , belakang juga


Apa yang saya mahu , perinta saya yang betul hendaklah skuad buat dengan betul dan cergas , 
Perintah yang salah jangan di buat 


Peringatan!!


Apabila berjalan , skuad hendaklah pacakkan tumit ,
Lenggangkan tangan ke hadapan sama paras dengan bahu , 
Dan kebelakang seberapa yang boleh ,


Faham itu skuad!!!


hahaha , dengan megah nyaaa aku kene pergi depann! dengan malu2 kucingg segalaaa...aku menjerit kat depan tuu..hahaha! memang tak lha kann? sabar jea lhaa..tapi sumpahh lepas dahh berdiri jadi komander kat depan tuu..rasaa hilang semua penat2 yangg dah masok dalamm badan nii..puass gilaaa..kadang2 tu rasa nak buat lagi sekali pon adaa..haha!

and tha second dayy..kene pakai baju yang tebal gilaa tuu ..panass dohh! haha , tahan je lha kann sebab memang smart bilaa bapak one set! and haritu jugak lah muka aku jadi semakin parahhh..hahaha! sampai merah merah segalaaa..makin pedihhh..mata aku dah macam ju-on! yeahhyeahh! kau adee? and majlis penutup tu kitorang buat dengan jayanyaa! semuaaa yang buat tu memang smart gilaa! takde kesilapan lansungg :) Thanks To Allah ^^

and Isnin ni aku kene pergi kursus tu jugak , tapi peringkat negeri punya lahh :) wahwahhhhh! untung lhaa kan , baru berjinak jinak dengan Kadet Bomba , dah masuk peringkat negeri , Alhamdulillah ^^ kursus tu 4 hari kott , hahha! and yang paling penting ! naik je sekolah (hari Jumaat) terus Exam UP 1 okayyy! alamakkk , memang tepu lah kepala otak akuu .jengjengjeng! kita nantikan result aku okayyyy .takut lhaaaaa pulakkk :(

Okayy , sampai sini jeaaa...aku dah lame nak post bende ni , tapi baru harini baru dapat siapkan post ni..haha! okayy , byee..Assalamualaikum ^^ Adiosssss


Labels: ,


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life