<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3265229147195010758\x26blogName\x3dIMANMAL\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/\x26vt\x3d5725033192637128348', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


status(23APR17): i need darlwis right now
QUOTES OF THE DAY:





recent update :
Rahsia cinta
written on Tuesday, January 3, 2012 @ 5:33 AM ✈

Greeting Text


JANGAN RISAU KALAU DIRI BELUM BERPUNYA .mungkin Allah nak bagi ketenangan dulu buat kita untuk terus melangkah kehadapan mencapai cita2. Heyy remajaa. Cinta sebelum kawin tu cuma membawa kita ke lembah dosa dan zina. kalau mampu bertahan ke alam perkahwinan sekalipun , percayalah cakap aku. rumah tangga tu takkan berkat. mana tidaknye , asalnya daripada dosa dan maksiat. macam mana nak menegakkan tiang taqwa yang kuat kalau tak diganti dengan taubat ?

rumah tangga akan jadi pudar dan hambar. semua dah dirasa dan dah terbiasa sebelum kahwin , nak rasa apa lagi ? lepas tu , anak2 pulak yang jadi mangsa. terimalah sebagai hukuman dunia yang amat pedih. tapi , sikit sangat berbanding pedihnya hukuman di SANA. aku bagi nasihat ni kepada korang , tanda sayang aku pada korang. kepada perempuan2 yang belum berpunya. koranglah pilihan2 Allah yang masih mekar terpelihara sampai tiba pula giliran korang untuk dapat seruan , Insyaallah.

jangan risau kalau maseh belum berpunya sebab maybe Allah nak bagi ketenangan dulu kat korang supaya dapat terus melangkah capai cita-cita. takpayah peningkan kepala. DIA menguji korang sikit je lagi :')


__________________________________________________


KEPADA LELAKI PULAK :-

memiliki seorang isteri solehah same seperti memiliki dunia dan isi nyaa. dah tentu2 jalan untuk mendapatkan something yang 'special' memang berliku dan banyak cabaran. jangan putus asa. asa mulialah dengan usaha yang dah dibuat walaupun pinangan korang tuu pernah ditolak mentah2. takyah rasa malu dan terhina , sebab Allah menilai setiap usaha yang korang buat selagi berjalan di jalan-NYA. teruskan berusaha! yeayeaahhhh ^^


berusahalah menyediakan diri and cubalah pikat ibu bapa perempuan tu terlebih dulu. itu tips memikat perempuan solehah dan beriman. seabaiknya gunakan 'orang tengah' untuk lebih menjaga warak dan iman. ingatlah , urusan jodoh ni tak ke mana pun. sudah sedia tercatat sebaris nama di Loh Mahfuz untuk kita. ia urusan yang pasti. apa yang tak pasti , sama ada kita dapat cara mulia atau sebaliknya.Wallahu’alam.


NOTA BUKU LALI>> DIPETIK DAN DIADAPTASI OLEH AKU DARI DIARI HATI.

Labels: , , , , , ,


2 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life