<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3265229147195010758\x26blogName\x3dIMANMAL\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://imnmlhh.blogspot.com/\x26vt\x3d5725033192637128348', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


status(23APR17): i need darlwis right now
QUOTES OF THE DAY:





recent update :
cemas tahap gaban !
written on Friday, December 17, 2010 @ 7:56 AM ✈


...السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه...




hye uoolllss..



cemas..
cemas..
cemas..







aarrrggghhhh !!
bencinye aku !! sejak bile lah jerawat dah mule beranak pinak kat muke aku ni? sejak bile jerawat dah berumah tangga kat muke aku ni?  sejak bile !!
aduhai ! nasib ade ips2 untuk hilangkan jerawat !


>>>>>>




9 tips untuk hilangkan jerawat !!




first,kite kene basuh muke kite sekurang kurangnye 2 kali sehari. bukan 2 kali seminggu. dan bukannye 2 kali sebulan. paham ?! kenape kite kene basuh muke kite 2 kali sehari ? sebab kalau kite basuh segale minyak dah lain2 akan hilang dari muke kite. ia juga boleh menyuburkan muke kite yang lesu !


second, kalau kite pakai sebarang pencuci muke or alat make-up, pastikan kite memilih dulu sebelum beli, sebab kite kene pilih ikut kesesuaian kulit kite bukan pakai terjah je nak beli-beli. 


third, sebaik baiknya jangan pakai kosmetik yang berminyak sebab jerawat suke tempat yang berminyak. n tak payahlah nak pakai krim pencerah tu tebal-tebal sebab muke kte akan nampak berminyak dah tak lame lagi akan di hinggap jerawat yang durjana itu.


fourth, lepas kite basu muka, jangan lupa lap kering-kering ye. bekteria suka kan tenpat yang lembap-lembap. 


fifth, banyakkan minum air masak or air putih. minum sebanyak yang boleh asalkan jangan minum satu tangki sudah ! 


sixth, kita dicadangkan supaya memakai pelembab kulit untuk membantu menyihatkan kulit, p/s : pelembab dan krim pencerah berbeza ya!


seventh,sebelum tidur kite kene pastikan muke kite cukup bersih sebab kulit akan dapat berehat/bersedia untuk keesokan harinya.


eighth, selalulah memakan sayuran dan buahan sebab kulit muka kite akan mendapat vitamin tambahan jikalau memakannya!


and the lastly, kalau kite tidur dengan cukup dan teratur kite juga boleh mengelakkan jerawat tumbuh di muke kita.


ok.. dah siap pon 9 tips yang aku nak bagi korang ni ! ingat semuenye kalau nak muke tanpa jerawat ye !




so sekarang ni bole la korang senyum je eh ! tak payanh nak pikirkan lagi tentang masalah jerawat korang tu.. tapi pastikan korang senyum macam nie tau






senyum pada orang tua tanda kasih
senyum pada kanak-kanak tanda sayang 
senyum depan komputer tanda sewel
selamat mencuba !


byebye..

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life